Tuesday, 15 December 2015

ADAKAH PSORIASIS BERJANGKIT? BAGAIMANA CARA MERAWAT NYA?Psoriasis sering disalah anggap sebagai penyakit kulit yang berjangkit seperti kurap tetapi ia sebenarnya tidak berjangkit. Penyakit ini tidak berjangkit walaupun bersentuhan dengan pesakit psoriasis. Pesakit yang mengalami psoriasis memerlukan rawatan berpanjangan untuk mengawal penyakitnya.Tiada ubat khusus untuk merawat penyakit Psoriasis ini. 

Pesakit perlu merawat & mengawal penyakit ini dengan mengamalkan pemakanan yang sihat atau boleh mengamalkan makanan tambahan / suplemen untuk meningkatkan taraf kesihatan kulit & tubuh.

Antara suplemen2 Shaklee yang dapat membantu pesakit Psoriasis ini.

1. GLA Complex  (Harga Runcit : RM 91.25 / 60 kapsul)


Sumber terbaik dari ekstrak borage dan Omega 6 (gabungan minyak sun flower & vitamin E) Bertindak sebagai anti inflamasi / anti radang. GLA terbukti secara saintifik membantu memperbaiki masalah eczema, psoriasis dan kekeringan pada kulit. Sumber yang terdapat dalam GLA Shaklee membantu mengelak kan masalah kekeringan pada kulit / memberi kelembapan pada kulit dari dalam. GLA turut membantu melegakan keradangan dan kegatalan pada kulit yang merupakan simptom-simptom biasa pesakit psoriasis.


2. B Complex  (Harga Runcit RM 53.75 / 120 biji)
Mengandungi 8 komponen vitamin B (B1, B2, B3, B5, B6, B12 termasuk biotion & asid folik) B Complex merupakan vitamin anti-tekanan / anti stress. Memandangkan salah satu sebab psoriasis menjadi merebak adalah disebabkan oleh stress / tekanan / kemurungan akibat penyakit kulit yang di hidapi , jadi pengambilan B complex adalah salah satu vitamin untuk mengawal psoriasis. Vitamin B juga bagus untuk menghasilkan sel kulit yang sihat.3. Omega Guard (Minyak Ikan) Harga Runcit RM 136 / 90 biji

Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan omega 3 yang 99.99% tulen. Meningkatkan sistem imun serta menyihatkan paru-paru, memperbaiki alahan kulit, psioriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.

Selain itu omega 3 yang terdapat dalam minyak ikan dapat membantu pesakit psoriasis dengan cara:
- mengurangkan keradangan kulit
- memperbaiki sel kulit
- mencegah dari bersisik
- menghapuskan kemerahan kulit
- melegakan kulit gatal
- mengurangkan tindak balas imun badan anda kepada T-sel,iaitu sel - sel darah yang - bertanggungjawab bagi pengeluaran kulit yang berlebihan dan yg berkaitan dengan psoriasis jenis kulit bersisik.4. Vitamin C Sustained Release (Harga Runcit RM 92.50 /180 biji)Vitamin C Shaklee mengandungi 25% bioflavonoid - ekstrakjagung di mana ia mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan vitamin C dalam tubuh. Berfungsi melegakan inflamasi / radang kulit terutamanya penghidap psoriasis. Pengambilan vitamin C setiap hari dapat meningkatkan imunisasi seterusnya menghasilkan kulit yang cantik.5. Vitamin E (Harga Runcit Rm 149 / 120 bij)

Vitamin E Shaklee di perbuat dari minyak soya organik & minyak biji gandum. Ia mengandungi SELENIUM dan minyak biji anggur. Merupakan antioksida yang kuat bagi membantu mencegah kerosakan sel. Pengambilan Vita E penting untuk menentang radikal bebas yang merosakkan sel badan. Ia juga Membantu memudarkan parut akibat psoriasis.


6. Kolagen Powder 

Kolagen powder Shaklee mengandungi 4000 mg kolagen RSS (sisik Ikan Merah) 7 ramuan utama termasuk ekstrak biji Camelia Japocina, ekstrak pfaffia, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus vitamin C & vitamin B di mana ia amat mudah di serap oleh tubuh. Fungsi kolagen mengalakkan kulit yang sihat  melembapkan, dan menolong sel - sel semakin baik

7. ESP Soy Protein (Harga Runcit RM 150)Sumber protein soya yang membantu untuk pembentukan, memperbaiki dan membina semula sel2 kulit baru. ESP Shaklee merupakan satu2 nya produk dalam pasaran yang menjamin 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.  Kacang soya yang di gunakan Shaklee hanya mengandungi non gmo di mana ia di proses pada kadar suhu yang rendah bagi memastikan preotin di dalam kacang soya tidak musnah. Ia rendah lemak, tiada kolestrol, dan tiada asid urik dan mudah di serap oleh tubuh manusia.


8. Vivix (Harga Runcit RM 475)

 

Vivix membantu pesakit psoriasis dengan cara merawat DNA yang telah rosak akibat radikal bebas dan membetulkan gen-gen yang rosak. Ia membaiki dan melindungi selular DNA.

Vivix mengandungi 10x ganda lebih banyak Resveratrol dan 10x lebih bertenaga membantu dalam penyembuhan sel-sel tubuh. Vivix merupakan minuman botanikal yang sangat tinggi kandungan antioksidanya. Ia membantu untuk memulihkan beberapa penyakit kritikal di peringkat sel. Begitulah cara vivix bertindakbalas. Segala sel yang rosak akan disingkirkan dan digantikan dengan sel-sel baru. Sebab itulah pengidap sakit kulit seperti psoriasis sangat digalakkan mengambil vivix sebagai usaha untuk membantu mengawal penyakit ini.

9. Herbablend Krim  (Harga Runcit RM 27.50)


Herbal Blend adalah krim yang dirumus khas dari pokok herba yang bertindak lembut pada kulit. Pengambilan herba blend yang berterusan membantu meningkatkan kelembapan kulit, mengurangkan plak dan penebalan kulit akibat PSORIASIS

Pilihan produk terbaik adalah Vivix Shaklee kerana ia bertindak hingga ke peringkat pemulihan sel2 
agak mahal tapi ianya berbaloi untuk kesihatan kita
TESTIMONI VIVIX 

Untuk sebarang pertanyaan harga & produk hubungi saya call /wasaap 0192422035 
Post a Comment