Friday, 24 October 2014

PETUA HILANGKAN PANAU DI MUKA DAN DI BADAN


Assalamualaikum.
Hari ni saya nak share sikit pasal petua hilangkan panau di muka & di badan. Panau adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan oleh jangkitan kulat. Iaitu kulat dari jenis genus Malassezia. Sekiranya kulit korang berpanau, tentu akan berasa gatal-gatal semasa berpeluh. Lepas tu ianya agak berdebu bila digaru. Mesti tak selesa, kan? Malu eik kalau ada panau. Panau ni kalau tak di ubati boleh merebak satu badan tau. 
oh noooo!!!



Kalau orang dulu2 banyak petua nak hilangkan panau ni. cara tradisional la. guna tumbuhan2 semulajadi gitu. Meh saya share sikit petua tradisioanl untuk hilangkan panau.

Dapatkan 2 helai daun gelenggang dan basuhlah supaya ia bersih.Kemudian, anda letakkan daun gelenggang tu kat tapak tangan. Putar-putarkan daun tersebut sampai lumat.Bila dah lumat, sapukanlah pada kawasan kulit anda yang ada panau tu.Buatlah petua ni 2 kali sehari sehingga panau tersebut hilang.

Mana nak cari daun gelenggang ni? macamana rupa nya?
haaaa..susah2 sangat kita guna je petua moden. Kita guna suplemen untuk hilangkan panau.
Suplemen Shaklee memang 100% dari sumber semulajadi tak perlu diragui. tak perlu susah2 nak cari daun gelengang tu. hihihi..
Antara suplemen Shaklee yang boleh menghilangkan panau ialah Garlic, Alfalfa, Vitamin C. 


Konsisten makan suplemen ni Insha Allah panau hilang dan takkan berulang lagi,

Garlic Complex ~ Sumber dari bawang putih merupakan antibiotik semulajadi yang boleh menghalang kulat dari tumbuh dan merebak pada kulit.

 Alfalfa Complex ~ Sumber dari daun Alfalfa bertindak sebagai anti kulat dan memperbaiki keadaan kulit dengan berkesan.

Vitamin C Plus ~ Sumber dari 7 biji buah oren, membantu meningkatkan sistem pertahanan tubuh untuk melawan jangkitan kulat.

Garlic Harga Runcit RM 47.50 / 60 biji
Alfalfa RM 53.75 / 330 biji


Harga Runcit RM 92.50 / 180 biji

Selain dari vitamin korang boleh juga guna Krim herbablend Shaklee. Krim ni serba guna, dan yang penting tak de bahan kimia memang natural & selamat untuk kulit bayi juga, 

Boleh sapu ke seluruh badan termasuk kulit muka. 
Antara Fungsi Herba blend krim: 
  • Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala 
  • Menghilangkan luka dan merawat eczema
  • Melegakan gigitan serangga / nyamuk
  • Merawat kulit gatal
  • Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
  • Losyen harian untuk kulit kering
  • Krim urut badan lenguh
  • Merawat kesan luka melecur 
  • Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
  • Melembapkan kulit /merawat panau , kurap dari merebak.
RM 27.50
Harga SET VITAMIN UNTUK PANAU RM 221

Penggunaan vitamin-vitamin ini adalah selamat untuk jangka masa panjang dan boleh terus diamalkan kerana ia turut memberikan banyak faedah-faedah lain dari segi kesihatan.



Sebarang pertanyaan harga / promosi/ diskaun , konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya 019 2422035 (call / wassap) atau boleh singgah ke facebook saya


Post a Comment