Thursday, 27 November 2014

TIPS KEMPISKAN PERUT SELEPAS BERSALIN



Masalah perut buncit selepas bersalin? kebanyakkan perempuan mesti alami masalah ni kan. Perut ni aset wanita, kalau perut buncit nampak tak comel la..lelaki tak pe kot, macho gitu. hihihi..Orang cakap time pantang ni la waktu yang sesuai untuk kempiskan perut. Nama pun dah berpantangkan, memang sah2 tak boleh makan itu ini, tak boleh minum ais, semua pantang. huhuu..siksa kot..
Tips nak kempiskan perut cara tradisional boleh amalkan makan Halia. Saya suka makan halia ni..sedap..berangin je nanti..hihihi..angin berlebihan dalam perut pun punca perut buncit tau!!. ni saya bagi petua boleh cuba amalkan ye. harap membantu ^-^



Potong halia lebih kurang saiz 3 sentimeter, limau nipis besar sebiji, sedikit air suam, secubit garam dan lada hitam 15 biji. Kisar kesemuanya. Tapis dan minum airnya.
 
Tumbuk beberapa potongan halia sehingga halus. Gaulkan dengan perahan asam jawa yang pekat. Makan bersama nasi panas. Selain membantu mengempiskan perut, ia memperbaiki pengaliran darah dalam badan.



Kalau tak suka makan halia, korang boleh cuba makan suplemen shaklee.
Peppermint Ginger Plus produk ni memang berasaskan halia. Cuma dijadikan dalam bentuk tablet. fungsinya untuk buang angin berlebihan dan kempisskan perut.
(Herbalax juga berfungsi untuk kempiskan perut tapi tak digalakkan untuk ibu2 yang menyusu & yang sedang hamil ye)

Kalau nak tahu Halia adalah herba terbaik untuk memelihara saluran penghadaman. Kalau perut banyak angin, selalu sebu sangat di galakkan makan Pepermint Ginger Plus. Nyamaaan je perut. Ibu2 hamil pun boleh makan tau suplemen ni..tak mudaratkan ibu dan bayi pun. 



Harga sebotol hanya RM 45 / ada 90 biji dalamnya. boleh tahan 1-2 bulan. Hubungi saya untuk order. Kos penghantaran PERCUMA 

Aya Suria
019 2422035
Pengedar Sah Shaklee Seluruh Malaysia.

Post a Comment