Thursday, 22 October 2015

FAKTA / BUKTI OMEGA 3 BANTU KAWAL KOLESTROL

Sharing tips untuk hari ini.

Salah satu cara nak control kolestrol dalam darah ialah perlu amalkan makan minyak ikan. Tak kisah lah minyak ikan jenama apa pun kat farmasi banyaaakkk...

Saya sarankan pilih minyak ikan Shaklee ler @ Omega Guard
Sebab dalam omega guard Shaklee ada Omega 3  yang berfungsi untuk menghalang pembentukan lemak, meningkatkan metabolisme dan mengurangkan kolestrol dalam salur darah.

FAKTA

Omega 3 menurunkan paras trigliserida , kolesterol ‘jahat’ iaitu LDL dan menaikkan paras kolesterol ‘baik’ iaitu HDL. Kajian di barat menunjukkan ikan yang berlemak seperti ikan salmon, tuna, sardin, makerel dan trout mempunyai kandungan omega 3 yang amat tinggi. Secara teorinya saintis berpendapat, omega 3 akan memperlahankan pemendapan kolesterol pada dinding saluran darah dan mengurangkan ‘inflamasi’ mikro di seluruh tubuh manusia. Oleh kerana itu pemakanan ikan setiap hari amat digalakkan sebagai sebahagian dari cara pemakanan yang sihat yang boleh menurunkan paras kolesterol.


TESTIMONI


Harga Runcit RM 136 (include postage)   Sebarang pertanyaan harga, PROMOSI dan konsultasi produk hubungi 019 2422035 (call/ wassap)

Comments
0 Comments
- See more at: http://mxdotmy.blogspot.com/2013/04/cara-pasang-kotak-komen-facebook-di-blog.html#sthash.H7stDJxi.dpuf

No comments :