Tuesday, 15 September 2015

APA KES?

Assalamulaikum Sume #CenyumCikit

Throwback kisah semalam @ 14 Sept 2015 bawa anak syurgaku appoiment HKL. Macam biasa after breakfast terus berdesup drive ke KL. Bukan i yang drive, my hubby la..nak suruh i nak drive memang tak sampailah KL tu hahaha..(i ni penakut sikit drive jauh2, TRAUMA) Nak di jadikan kisah semalam boleh pulak i sesat, jalan punya jalan tak sampai2 gak KL..huhu..actually memang i tak biasa dengan area KL. this is second time i & husband g HKL. So terpaksaa la Waze, tapi malang nya that day "Bad Haze" so satelite tak boleh nak tunjuk map..hahaha..Jerebu dah macam kat genting weh. So dah buntu sebab around 11 am tak  jumpa2 lagi HKL, i terus call my adik, minta tunjukkan jalan. Luckly dia kerja area KL, so alhamdulillah, before 12 noon i sampai HKL. Nasib baik doktor pakar tu nak tunggu, tq Allah!.



So ape citer anak syurgaku Nur Ilham ni? apa kes? hah after consult dengan specialist, i saja lah minta docs check kan telinga ilham coz ilham ni memang ada habit korek telinga dan masukkan benda dalam telinga. (actually benda ni pernah happen twicely). So after doktor check oh my God, memang ada something dalam telinga dia. Guest what? putik kapas weh..dah lunyai hitam busuk dalam telinga dia. Boleh pulak dia buat selamba lak tu. If i tak suruh doktor check macamana la agaknya berapa lama kapas tu dok dalam telinganya. Then doctor terus suruh i refer ke ENT Serdang, mesti keluarkan kapas tu before telinga ilham bernanah. Kat HKL tak de unit ENT, so i have to go Hospital Serdang. So berdesup la i dan hubby ke hospital serdang. And this time kali ketiga  Ilham melawat ke sini
boleh pulak dia steady je..siap borak2 dengan nurse tu time nurse nak keluarkan kapas dalam telinga dia. Sakit kot!  coz kena masukkan alat untuk keluarkan kapas tu. Tapi Ilham steady je siap minta di selimutkan wei atas katil tu..hahaha Ilham Ilham. Lepas keluarkan kapas terus balik. 8am - 4 pm
satu hari yang memenatkan apa pun Syukur Ya Allah.




Post a Comment