Saturday, 11 July 2015

7 PANDUAN ELAK SERANGAN GOUT
Golongan berisiko tinggi menghidap penyakit itu ialah mereka yang berusia lebih 40 tahun.
Gout iaitu sejenis penyakit sendi, sering dianggap penyakit biasa yang tidak serius dan mengancam nyawa.Bagi mengurangkan kesan serangan gout  berikut 7 panduan yang boleh diamalkan bagi mengelakkan masalah gout.

1) Kekalkan hidrasi

Kekalkan hidrasi  untuk elak asid urik berlebihan.
Asid urik yang berlebihan akan membina sendi yang menyebabkan serangan penyakit itu dikumuhkan dalam air kencing. Jadi, apabila tubuh terhidrat, ia mampu mengusir asid urik dengan kerap kencing supaya ia tidak akan terkumpul di dalam sendi.

2) Elak minuman keras
Alkohol akan menyumbang kepada masalah dehidrasi dalam badan. Apabila protein daripada yis di dalam bir dipecahkan ia akan tercipta asid urik. Serangan gout akan semakin serius jika berlaku dehidrasi. Banyak alkohol diperbuat daripada yis.

3) Elak beli ubat gout di kaunter
Ada beberapa jenis ubat-ubatan gout yang perlu dielakkan. Paling lazim dijual ialah aspirin dan diuretik iaitu ubat membantu membuang air daripada badan.

4) Makan secara sihat
Makan dengan betul. Minum banyak air kerana ia sangat penting untuk pesakit gout.
Kurangkan pengambilan daging merah, mengelakkan alkohol dan memakan banyak tenusu rendah lemak, buah-buahan dan sayu-sayuran.

5) Mengekalkan berat badan
Satu perkara penting bagi pesakit gout ialah mengekalkan berat badan. Jika gagal menyebabkan jumlah asid urik dalam badan juga meningkat.

6) Rehat
Rehat yang cukup adalah penting bagi penyakit gout kerana apabila tekanan meningkat ia akan membawa kepada lebih banyak serangan penyakit itu.


7) Halia
Halia digunakan beribu-ribu tahun yang lalu untuk masalah sendi dan gangguan gastrousus.

Panduan Dari: Berita Harian

Suplemen Shaklee untuk Elak serangan Gout - VIVIX SHAKLEE KLIK SINI 
Sumber  Utama Vivix - KLIK SINI
PromosiJulai dengan harga yang paling rendah.
Harga pasaran RM 475 sebotol. Untuk harga promosi hubungi saya Pn suria call / wassap 0192422035Testimoni Vivix untuk Penyakit Gout Post a Comment