Friday, 12 June 2015

ADAKAH MEMADAI SUMBER VITAMIN C DARI BUAH-BUAHAN?


Assalamualaikum. I'm Aya Suria pengedar Shaklee Banting & seluruh Malaysia
Siapa penggemar buah-buahan? Bagi yang pentingkan kecantikan mesti suka amalkan makan buah kan? sebab buah ni kaya dengan sumber Vitamin C, sangat bagus untuk mencantikkan kulit.


Tapi cukupkah atau memadai ke makan Vitamin C dari buah?Meh saya nak bagi tahu. Setiap hidangan buah yang kita ambil membekalkan sekita 45-60 mg Vitamin C. Buah-buahan akan menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Jadi buah yang tidak ranum mengandungi kandungan Vitamin C yang sedikit. Kandungan Vitamin C pada buah akan berkurangan kepada separuh bila dipetik & akan musnah bila terdedah pada kepanasan. Sebab tu penting bagi untuk mengambil vitamin C setiap hari. Bagi memastikan tubuh kita memperolehi Vitamin C yang mencukupi di sarankan mengambil makanan tambahan / suplemen yang mengandungi vitamin C berbanding mengambil buahan2.


Semua sedia maklum akan kuasa Vitamin C pada tubuh & kulit. Antaranya:
1. Melindungi Jantung
2. Antia penuaan yang hebat
3. Anti-oksidaan yang kuat - mencegah kanser
4. Meningkatkan kelestarian seksual
5. Memelihara salur darah
6. Menghalang keguguran
7. Memperbaiki parut
8. Mencantikkan & mencerahkan kulit dari dalam.

Untuk dos pengambilan & keperluan Vitamin C boleh KLIK DI SINI.


Bulan June promosi Vitamin C Shaklee. Hubungi saya untuk pertanyaan harga promosi & konsultasi produk Shaklee call/ wassap 019 2422035 (Pn Suria)Post a Comment