Friday, 7 November 2014

TUNTUTAN HIDUP

Saya ibu yg bekerja. Isnin hingga jumaat 8.30 pg - 6.00 ptg. Balik rumah terus masak untuk suami & anak2. Malam 8-12 mlm sambung lagi kerja kat rumah dan pantau anak2..Esoknya pagi2 saya hantar anak sekolah & pergi kerja. Begitu la rutin saya tiap2 hari. Weekend hantar anak tusyen, hantar barang ke customer, ke sana ke mari, balik rumah sambung mengemas, lipat baju yg berlambak, masak untuk suami dan anak2.

TAPI saya masih lagi mampu buat side income dgn bisnes Shaklee. Macamana saya urus masa saya? Sebenarnya tak susah pun. Bisnes Shaklee ni mudah je..tak rasa menyusahkan saya pun. Semuanya melalui "alam maya" post kt fb, update blog, layan pm, wassap customer. sume tu boleh di lakukan waktu saya buat kerja rumah. Memang handphone ni sentiasa ada di sisiku..hihihi..sambil masak boleh online,sambil lipat baju boleh online,sambil ajar ank baca buku pun sempat gak tgk handphone..hihihi..
sebab apa saya buat semua ni, tak penat ke? TUNTUTAN HIDUP, ye tuntutan hidup memaksa saya buat semua ni. Kos sara hidup makin meningkat, semua benda dh mahal..nak simpan duit utk anak2 pun tak dapat. kalau saya tak buat saving untuk anak2 macamana la hidup anak2 saya nanti.  Saya buat side income  supaya anak2 saya hidup senang pada masa skrg dan masa depan. Bagi saya anak2 segala2nya. Saya sanggup buat apa saje untuk lihat mereka gembira. 


Dengan Shaklee saya bersyukur sangat dapat saving untuk anak2..nak harapkan duit gaji memang ngam2 utk byr hutang. Hutang kereta,hutang rumah,hutang PTPTN, bil air, bil letrik, bil astro ape lagi??
banyak laaa..tu sume guna duit. Sbb tu la, kalau dapat bonus RM 500 tu rasa bersyukur sgt. mcm2 boleh buat2 dgn
RM 500 tu. Tapi skrg bukan RM 500, bonus saya dah mencecah 4 angka tiap2 bulan, hanya dgn Shaklee. Alhamdulillah.


Jgn terlalu byk alasan untuk memulakan sesuatu. Itu tak boleh ini tak boleh, itu tak sempat,ini tak sempat, sibuk ini sibuk itu. Cuba dulu baru kita tahu sejauh mana kemampuan kita.


Ingin jana side income dgn Shaklee bersama2 saya?
hubungi saya. saya akan tunjukan jalanya
Aya Suria
019 2422035 (wassap)
Post a Comment