Friday, 17 October 2014

ESP SOY PROTEIN SHAKLEE MENGEMUKKAN?


Assalamualaikum. Excited bila baca topik ni kan? hehee..betul ke ESP ni blh buat bdn kita jadi gemuk? isssh...betul ke..betul ke..
hahaha jgn panik..bagi penggemar2 ESP jn kalut... ESP ni tinggi protein dan mengandungi lemak dan kolestrol yang lebih rendah dan mudah diserap oleh badan. Dan bagusnya sumber ESP ni dari kacang soya a.k.a dari sumber tumbuh tumbuhan. So, kira bagus la compare dgn lemak & kolestrol yg sumbernya dari haiwan. Memang kita sedia maklum makanan yg bersumberkan tumbuhan lagi bagus untuk badan kita dan mudah di serap oleh badan.

So bagi yg berdiet dgn ESP ni jgn takut, ESP ni mmg tak menggemukkan. Minum ESP ni pun nak kena ada caranya. Khusus utk yg sedang berdiet. Bukan main hentam je minum. hehehe..Memandangkan ESP ni tinggi protein dan mengeyangkan, ESP ni actually sgt sesuai dianggap sbg replacement meal (bg yg tgh berdiet). Apa maksudnya replacement meal? gini..pd yg tgh berdiet tu, minum ESP ni sbgai ganti makanan berat yg u all selalu mkn. contohnya sarapan pagi. kalau biasa minum teh tarik + makan nasi lemak cuba gantikan dgn ESP+kuih dua ketul. Insha Allah meman!g kenyang. Cuba u all compare teh tarik + nasi lemak dan ESP+dua ketul kuih, mana satu yg lebih tinggi kolestrol dan lemak?
mmg kompom la nasi lemak n teh tarik kan..padahal bila minum ESP+dua ketul kuih sama gak rasa kenyangnya. So mana satu u all pilih? Kalau saya, saya akan pilih ESP+kuih sbb mengeyangkan dan paling penting rendah kolestrol dan lemak. Bagi yg nak diet tak perlu breakfast yg berat2..just minum je ESP, lagipun ESP ni juga adalah makanan yang berindeks glisemik rendah yang menghasilkan tenaga berpanjangan dan rasa kenyang yang lebih lama.
Untung2 tak lalu nak mkn tengahari..
kalau mkn pun sikit je cos masih rasa kenyang.  Mcm tu juga kalau dinner, jadikan ESP ni as a replacement meal. insha Allah kalau setiap hari kita amalkan mcm ni confirm kurus lah! ni saya share pengalaman sy berdiet dgn ESP. Mmg berkesan! cuba lah!

opss..lagi satu suka saya ingatkan bagi yg tgh berdiet tak di galakkan u all minum ESP ni masa ambil heavy meal. Sbb? ESP ni tinggi protein so tak sesuai diambil sekali dgn makanan berat contohnya nasi. Tu sbb la ada yg komplen minum ESP ni makin gemuk. Dah la minum ESP ni kenyang pastu makan nasi..mmg double kenyang..silap2..gemukla..hehehe. Apa yg sy kongsi ni bagi yg minum  ESP utk kurus je. yg minum ESP untuk gemuk makan la byk mana yg u all nak. hahaha..

So apalagi nak kurus mai pakat2 minum ESP! yang baru nak mencuba blh hubungi saya untuk free consultation.

ESP blh di campur dgn air kegemaran + nestum+oat mmg mabeles!










Post a Comment