Thursday, 11 September 2014

TIPS KULIT CANTIK & SIHAT

Assalamualaikum. Hai uolls, nak kulit cantik macam retis? sapa tak nak kan..hehehe..actually kita sebagai perempuan memang wajib jaga kulit kita biar cantik di pandang. Orang perempuan ni macam2 cara diorang sanggup buat untuk dapatkan kulit yang cantik. betul tak?

Kat sini saya nak share tips mcmana nak cantikkan kulit dengan Shaklee. Antara produk yg boleh cantikkan kulit adalah Vitamin C Shaklee. Semua orang tahu khasiat vitamin C kan..bukan produk Shaklee je, semua produk yg berasakan vitamin C ni memang elok untuk kulit. Tapi apa bestnya vitamin C Shaklee jika dibandingkan dengan vitamin c jenama lain kat pasaran tu? meh saya bg tahu. satu tablet vitamin c shaklee ni bersamaan 7 1/2 biji oren tau. byk tuu..larat ke u all nak mkn oren byk2 tu..haaaa..kalau makan vitamin c shaklee sebiji sehari je cukup, sebab vitamin shaklee ni bersifat "sustained release" bermaksud pembebasan berterusan secara semulajadi setiap 5 jam dan vitamin C ni mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam. haaa..hebat tak?

So kalau nak kulit sentiasa cantik segar bugar mesti amalkan makan vitamin c ni.  Kalau nak tahu badan kita ni sebenarnya tak boleh menghasilkan vitamin c sendiri. Badan kita memerlukan vitamin c dengan cara mengambil makanan yg bersumberkan vitamin c macam buah2an.
Kalau nak senang telan je vitamin c shaklee, mudah dan cepat. huhuhu..


Customer saya yang mengamalkan Vitamin C Shaklee. Licinkan kulit dia..
Vitamin C Shaklee ni bukan sahaja utk dimakan, tapi boleh di buat masker. tersangat la best. Boleh putihkan dan gebukan kulit muka. Pada yang biasa guna produk2 pemutih muka tu, cuba tukar dengan mengamalkan vitamin c. Produk pemutih yang segera ni biasanya ada Merkuri. Bahaya tu sbb boleh menyebabkam lapisan awal kulit rosak.
So better kita cari yang natural. iaitu dengan amalkan makan vitamin C. 
original gitu.

Selain amalkan Vitamin C u all blh juga amalkan perkara2 ni untuk mencantikan kulit:-

1. Banyakkan minum air kosong
2. Amalkan pemakanan yg sihat
3. Cukup tidur
4. Buat facial sekali sekala
5. Guna krim pelembap waktu keluar rumah untuk lindungi kulit dari sinaran uv
6. Bersihkan muka selepas makeup.

Lepas ni jom kita amalkan makan vitamin c untuk kesihatan kulit kita. Vitamin C shaklee ni tak mahal pun. RM 92.50 je sebotol. dalam nya ada 180 biji dan tahan 6 bulan bukan sebulan tau, 6 bulan tuuu...berbaloi2 kan..

Sebarang konsultasi dan pertanyaan tentang harga dan produk boleh hubungi saya:
https://www.facebook.com/aya.suria









Post a Comment