Friday, 25 April 2014

KERAP SAKIT KEPALA JANGAN MAKAN UBAT!

Assalamualaikum, 

Assalamualaikum, 


Kerap Sakit kepala? Pening? dah makan ubat? 

Biasanya bila sakit kepala menyerang mesti kita makan ubat tahan sakit. Bila dah makan ubat akan rasa lega jap. 4-5 jam after sakit balik kepala, makan lagi ubat tahan sakit. aduhai..sampai bila nak bergantung ubat tahan sakit. Ada macam2 jenis ubat penahan sakit, Panadol, Paracetamol, Aspirin dan sebagainya. 

Tahu tak bahaya ubat penahan sakit kalau di ambil secara kerap? Serius!! ubat tahan sakit ni boleh memberikan kesan negatif pada tubuh badan kalau di ambil secara kerap. Jangan ambil ubat tahan sakit secara berterusan dalam jangka masa melebihi 3 hari tanpa nasihat doktor, effect yg bakal di hadapi, merosakkan buah pinggang,hati,permukaan dalam perut dan usus. Selain dari itu boleh menyebabkan ketagihan!!nak tahu more info pasal kesan pengambilan tahan sakit boleh baca Official Site Kementerian Kesihatan KLIK SINI


Untuk elakkan long term effect di sebabkan penggunaan ubat tahan sakit, lebih baik kita makan suplemen. Kenapa supplement lebih baik dari ubat? Kerana ia diperbuat daripada bahan makanan dan bahan semulajadi, dan merupakan ekstrak daripada makanan2 yang membekalkan nutrient harian. Berbeza dengan ubat yang diformulasikan di makmal daripada jenis dadah dan sebagainya. Better la kan if compare dengan ubat penahan sakit yang megandungi narkotik. Time kepala tak sakitpun kita di galakkan makan suplemen. sebagai proses pencegahan la kan. 


So ? apa keputusan anda? nak terus makan ubat atau nak amalkan makan suplemen?.

Pilihan di tangan anda. Nak cuba makan suplemen,Shaklee ada suplemen untuk mereka yang selalu pening dan sakit kepala 

Suplemen cadangan,


Ostematrik & B-Complex




Untuk mengetahui lebih lanjut  tentang SET MIGRAIN / PENING KEPALA. 
KLIK SINI.
                                                                    
                                           



Pertanyaan Harga, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi saya di:
https://www.facebook.com/aya.suria



Post a Comment