Friday, 31 January 2014

Siapa yang perlukan Omega Guard?


Assalamualaikum..ok hari ni nak story pasal Omega Guard Shaklee..tak mau bebel panjang2 nanti u all bosan baca..huhuhu..nak citer pasal Omega ni je pun =)

Fakta tentang Omega Guard Shaklee :

#Shaklee Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk seperti sardin,      makerel,herring,anchovies di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan.
# Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
#Shaklee Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
# Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.


Siapa yg Perlukan Omega Guard ni & apa khasiatnya ye..



1. Kanak-kanak
# Membantu merawat exzema coz ia bagus utk kulit.
#Mengandungi DHA & EPA utk perkembangan minda kanak2
#Meningkat sistem imun (if selalu kena selsema ke demam blh bg omega ni)
# Memberi kesihatan jantung,arteri,salur darah)
# Untuk kanak2 yg hyper-aktif (biar slow sikit..hehehe)
#cara makan? if ank tak tahu nak telan kapsul blh pecahkan kapsul masuk dlm minuman or makanan nya..tak pe boleh =)

2. Wanita / Lelaki yg sedang berdiet
# Mengurangkan selera mkn & mengurangkan pengeluaran insulin utk menghadamkan gula dari makanan yg kita mkn.
#Menghalang pembentukan lemak & mengurangkan kolestrol dlm badan.
# if compare dgn Soy lecithin, Omega ni paling berkesan utk diet tau..
# Mengurangkan risiko penyakit jantung
# Mencegah kanser & merangsang kesihatan hati .
# Membantu mengekalkan tekanan darah normal, ketegangan leher & sakit kepala.
# Memelihara fungsi sendi & otot

3. Ibu menyusu atau Ibu Hamil
# Membantu  perkembangan otak bayi semasa dlm perut.
# Mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang/ cacat
# Mengawal kenaikan berat badan selepas melahirkan (yg ni best..hehehe)
# Menyalurkan khasiat Omega melalui penyusuan, ia blh meningkatkan imunisasi bayi supaya tidak mudah dijangkiti penyakit.
# Mencerdaskan otak bayi.

4. Mereka yg sering tak sihat je =(
# Memelihara / Mencegah stroke
# Melancarkan pengaliran darah / mengelakkan salur darah tersumbat.
# Merawat sakit2 sendi
# Menurunkan tahap kolestrol dlm badan (especially kolestrol yg jahat2 dlm badan tu)
# Mencegah penyakit gout.
# Mencegah pembekuan darah dalam badan.
# Mengurangkan sakit kepala.


So, bagus tak Omega Guard ni? apa lagi beli la satu untuk family tersayang.
tak rugi pun. Duit boleh cari..kesihatan? nak cari kat mana..kat mana lagi..kat Shaklee la..hehehe..if berminat & nak tahu lebih lanjut blh wassap/ call terus 019 2422035. Sure blh harga best2 punye =)

-cuya-
id:1086622



Post a Comment